En af de store udfordringer i køkkenet er den tid, der går, til vandet har rette temperatur. En åben vandhane bruger ca. 12 liter i minuttet. Tilpas vandets temperatur realistisk til den opgave, du udfører. Opvaskevandet behøver eksempelvis ikke være skoldvarmt. Hvis du kan lide meget koldt drikkevand, så fyld en flaske og køl den af i køleskabet – så behøver du ikke lade det løbe koldt. Her er nogle yderligere tips:
- Brug balje til opvask. Opvask under rindende vand betyder stort spild.
- Brug også balje til grøntsager, der skal renses. Bagefter kan vandet bruges til at vande blomster med.
- Opvaskemaskiner har det fint med lidt madrester. Skrab det meste af tallerkenen – du behøver ikke skylle den, inden den skal i maskinen.
- Kog grøntsager i så lidt vand som muligt. Mange grøntsager smager bedst dampede i lidt vand.
- Få styr på vandhanen, der drypper. Selv langsomt dryp kan betyde 20 liter spildt i døgnet.
- Sæt vandsparetut på vandhanen
- Skift til vandbesparende armatur.